Пюре от червен портокал – 1кг
Замразено пюре от червен портокал – Понтиер
КОД НА ПРОДУКТ: 422
Тип: Замразено пюре
За сладолед, сорбе, френски макарон, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сосове за ястия, супи и коктейли
Плод: 100%
Разфасовка: 1кг
Произход: Франция
Производител: Ponthier
Пюре от червен портокал – Ponthier:
Със своите големи температурни амплитуди и силна слънчева светлина, сицилианският климат допринася за отглеждането на най-фините цитрусови плодове. Maison Ponthier е избрал балансирани и ароматни червени портокали, отглеждани в изключително плодородна среда с вулканични почви, обградени от планини. Тези планини са съставени предимно от терциерни земи, известни като “Trubi” или “пясъчни марли”, където почвата е богата на креда, минерали и фина жълта пясък. Добре дренираната почва е идеална за цитрусови гори. Портокаловите дървета, които растат там, са отрупани с плодове. Освен това планините изобилстват от малки потоци, които осигуряват постоянен воден ресурс и позволяват развитието на здрави дървета. Естествено слънчевият климат на острова също допринася за високото качество на сицилианските плодове, тъй като непрекъснатата слънчева светлина е от съществено значение за правилното узряване на цитрусите.
23.00лв.
Описание на продукта
Maison Ponthier:
Традиция, качество и отговорност към природата. Основана от Андре Понтие и съпругата му, Maison Ponthier започва своята история през 1946 г. като компания за пресни плодове. Ponthier е световно призната марка, специализирана в производството на висококачествени плодови и зеленчукови пюрета, които се използват в сладкарството, кулинарията, миксологията и гастрономията. Със своите натурални съставки, безкомпромисно качество и изключителен вкус, пюретата Ponthier са предпочитани от професионални готвачи, сладкари и бармани по целия свят. Неслучайно едно от лицата на бранда е шеф Антонио Башур.
Какво прави пюретата Ponthier толкова специални?
Пюретата Ponthier се произвеждат само от най-добрите плодове и зеленчуци, подбрани от специфични региони с оптимални климатични условия за всяка култура. Те съдържат само плод или зеленчук, в някои случаи с минимално добавяне на захар, за да се запази автентичният им вкус. Решение на проблема със сезонността и ръчната обработката на плодовете като чистене, белене и рязане и целогодишно гарантирани постоянни вкусови качества.
Технологията:
В Понтиер се изплозват само селектирани плодове от най-добрите региони по цял свят, които са набрани в пика на тяхната зрялост. Технологията на обработка е съобразена за всеки плод индивидуално, като включва почистване от семки, дръжки, кори т.н. Продукта се смила, докато придобие консистенцията на пюре, след което се замразява шоково на -18°С. По този начин се гарантира запазване на качествата на пресния плод след размразяване на пюрето без да се добавят сгъстители, оцветители и други консерванти.
Как да ги използваме?
Сладкарство: сладолед, сорбе, френски макарони, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сладка, сиропи и др.
Готварство: За всякакви ястия, добавки за супи и заливки за салати, до сосове за основни – месни и морски ястия;
Барманство: За всякакви коктейли и безалкохолни напитки.
Съхранение:
Опаковката на продукта представлява пластмасова кутия с правоъгълна форма и удобен капак. Съобразена е така, че да заема минимално място в хладилна камера, като няколко кутии могат да се поставят устойчиво една върху друга. Консистенцията на продукта в замразено състояние е твърда, но позволява обработка без да се размразява, като може да се използва шиш за лед или затоплен нож, и да се изгребе само определена доза от кутията. Съдържанието може да се размрази в хладилник до 24 часа. Размразяването може освен в хладилник, да се извършва на водна баня, на стайна температура или в микровълнова печка. След като продукта е бил веднъж размразен, не препоръчваме повторно замразяване, защото има риск вкусовите му качества да се нарушат. Съхранението на пюретата трябва да бъде в хладилник, където издържат средно до 5-6 дни.
Допълнителна информация
Тегло | 1 кг |
---|
Отзиви