Пюре от маракуя – 1кг
Замразено пюре от маракуя – Понтиер
КОД НА ПРОДУКТ: 391
Тип: Замразено пюре
За сладолед, сорбе, френски макарон, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сосове за ястия, супи и коктейли
Плод: 90% / Захар: 10%
Разфасовка: 1кг
Произход: Франция
Производител: Ponthier
Пюре от маракуя – Ponthier:
Благодарение на дългогодишното си партньорство със своите доставчици, Maison Ponthier може да гарантира уникален сорт еквадорски плод: Flavicarpa. По-точно, нашите маракуи идват предимно от провинция Есмералдас на северозападното крайбрежие на Еквадор. Този регион е известен още като „Зелената провинция“ заради изобилната растителност и блестящите скъпоценни камъни, които испанците са вярвали, че ще открият там. Районът има идеален климат за отглеждане на плодове през цялата година, с постоянна температура, която варира само между 21 и 25°C, и изключително висока влажност. Почти всеки ден в Есмералдас утрото е огряно от ярко слънце, последвано от тропически дъжд следобед и през нощта.
31.00лв.
Описание на продукта
Maison Ponthier:
Традиция, качество и отговорност към природата. Основана от Андре Понтие и съпругата му, Maison Ponthier започва своята история през 1946 г. като компания за пресни плодове. Ponthier е световно призната марка, специализирана в производството на висококачествени плодови и зеленчукови пюрета, които се използват в сладкарството, кулинарията, миксологията и гастрономията. Със своите натурални съставки, безкомпромисно качество и изключителен вкус, пюретата Ponthier са предпочитани от професионални готвачи, сладкари и бармани по целия свят. Неслучайно едно от лицата на бранда е шеф Антонио Башур.
Какво прави пюретата Ponthier толкова специални?
Пюретата Ponthier се произвеждат само от най-добрите плодове и зеленчуци, подбрани от специфични региони с оптимални климатични условия за всяка култура. Те съдържат само плод или зеленчук, в някои случаи с минимално добавяне на захар, за да се запази автентичният им вкус. Решение на проблема със сезонността и ръчната обработката на плодовете като чистене, белене и рязане и целогодишно гарантирани постоянни вкусови качества.
Технологията:
В Понтиер се изплозват само селектирани плодове от най-добрите региони по цял свят, които са набрани в пика на тяхната зрялост. Технологията на обработка е съобразена за всеки плод индивидуално, като включва почистване от семки, дръжки, кори т.н. Продукта се смила, докато придобие консистенцията на пюре, след което се замразява шоково на -18°С. По този начин се гарантира запазване на качествата на пресния плод след размразяване на пюрето без да се добавят сгъстители, оцветители и други консерванти.
Как да ги използваме?
Сладкарство: сладолед, сорбе, френски макарони, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сладка, сиропи и др.
Готварство: За всякакви ястия, добавки за супи и заливки за салати, до сосове за основни – месни и морски ястия;
Барманство: За всякакви коктейли и безалкохолни напитки.
Съхранение:
Опаковката на продукта представлява пластмасова кутия с правоъгълна форма и удобен капак. Съобразена е така, че да заема минимално място в хладилна камера, като няколко кутии могат да се поставят устойчиво една върху друга. Консистенцията на продукта в замразено състояние е твърда, но позволява обработка без да се размразява, като може да се използва шиш за лед или затоплен нож, и да се изгребе само определена доза от кутията. Съдържанието може да се размрази в хладилник до 24 часа. Размразяването може освен в хладилник, да се извършва на водна баня, на стайна температура или в микровълнова печка. След като продукта е бил веднъж размразен, не препоръчваме повторно замразяване, защото има риск вкусовите му качества да се нарушат. Съхранението на пюретата трябва да бъде в хладилник, където издържат средно до 5-6 дни.
Допълнителна информация
Тегло | 1 кг |
---|
Отзиви