Пюре от кактус – 1кг
Замразено пюре от кактус / бодлива круша – Понтиер
КОД НА ПРОДУКТ: 443
Тип: Замразено пюре
За сладолед, сорбе, френски макарон, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сосове за ястия, супи и коктейли
Плод: 90% / Захар: 10%
Разфасовка: 1кг
Произход: Франция
Производител: Ponthier
Пюре от кактус/бодлива круша – Ponthier:
Съществуват много разновидности на бодлива круша, известна още като берберска смокиня или кактус. Някои са жълти, други червени или оранжеви. PONTHIER е избрал бодлива круша от родината ѝ – Мексико, където този плод присъства дори на националното знаме. Мексиканските бодливи круши се отличават със своята сладост и изумителния рубиненочервен цвят на плодовата си част. Те са едни от най-устойчивите на засушаване растения, като са идентифицирани над 1 000 разновидности в региони с оскъдни валежи. Растението има дълги, кръгли и плоски разклонения, наподобяващи гребла, покрити с бодли. През сезона то разцъфва с красиви цветове, които впоследствие се превръщат в овални плодове с дължина между 5 и 10 см.
29.00лв.
Описание на продукта
Maison Ponthier:
Традиция, качество и отговорност към природата. Основана от Андре Понтие и съпругата му, Maison Ponthier започва своята история през 1946 г. като компания за пресни плодове. Ponthier е световно призната марка, специализирана в производството на висококачествени плодови и зеленчукови пюрета, които се използват в сладкарството, кулинарията, миксологията и гастрономията. Със своите натурални съставки, безкомпромисно качество и изключителен вкус, пюретата Ponthier са предпочитани от професионални готвачи, сладкари и бармани по целия свят. Неслучайно едно от лицата на бранда е шеф Антонио Башур.
Какво прави пюретата Ponthier толкова специални?
Пюретата Ponthier се произвеждат само от най-добрите плодове и зеленчуци, подбрани от специфични региони с оптимални климатични условия за всяка култура. Те съдържат само плод или зеленчук, в някои случаи с минимално добавяне на захар, за да се запази автентичният им вкус. Решение на проблема със сезонността и ръчната обработката на плодовете като чистене, белене и рязане и целогодишно гарантирани постоянни вкусови качества.
Технологията:
В Понтиер се изплозват само селектирани плодове от най-добрите региони по цял свят, които са набрани в пика на тяхната зрялост. Технологията на обработка е съобразена за всеки плод индивидуално, като включва почистване от семки, дръжки, кори т.н. Продукта се смила, докато придобие консистенцията на пюре, след което се замразява шоково на -18°С. По този начин се гарантира запазване на качествата на пресния плод след размразяване на пюрето без да се добавят сгъстители, оцветители и други консерванти.
Как да ги използваме?
Сладкарство: сладолед, сорбе, френски макарони, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сладка, сиропи и др.
Готварство: За всякакви ястия, добавки за супи и заливки за салати, до сосове за основни – месни и морски ястия;
Барманство: За всякакви коктейли и безалкохолни напитки.
Съхранение:
Опаковката на продукта представлява пластмасова кутия с правоъгълна форма и удобен капак. Съобразена е така, че да заема минимално място в хладилна камера, като няколко кутии могат да се поставят устойчиво една върху друга. Консистенцията на продукта в замразено състояние е твърда, но позволява обработка без да се размразява, като може да се използва шиш за лед или затоплен нож, и да се изгребе само определена доза от кутията. Съдържанието може да се размрази в хладилник до 24 часа. Размразяването може освен в хладилник, да се извършва на водна баня, на стайна температура или в микровълнова печка. След като продукта е бил веднъж размразен, не препоръчваме повторно замразяване, защото има риск вкусовите му качества да се нарушат. Съхранението на пюретата трябва да бъде в хладилник, където издържат средно до 5-6 дни.
Допълнителна информация
Тегло | 1 кг |
---|
Отзиви