Код: 239 Категории: , Етикети: , , , ,

Пюре от червен касис – 1кг

Замразено пюре от червен касис  – Понтиер
КОД НА ПРОДУКТ: 239

Тип: Замразено пюре
За сладолед, сорбе, френски макарон, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сосове за ястия, супи и коктейли
Плод: 90% / Захар: 10%
Разфасовка: 1кг
Произход: Франция
Производител: Ponthier

Пюре от червен касис – Ponthier:
За производството на своето замразено пюре от червено френско грозде, Ponthier избира плодове, отглеждани в дълбоки почви във Франция. Близостта между мястото на реколтата и мястото на производство позволява отличен контрол върху точния момент за започване на беритбата и гарантира малки червени плодчета с изключително сочен, освежаващ и ясно изразен кисел вкус. Семките на плодовете се отстраняват прецизно по време на производствения процес на Ponthier, за да се получи пюре, съставено само от меката част на плода – без никаква горчивина. Пюрето от червено френско грозде на Ponthier има и неустоим розов цвят – ярък и сияен, който придава на рецептите изкусителен и впечатляващ вид.

26.00лв.

Описание на продукта

Maison Ponthier:
Традиция, качество и отговорност към природата. Основана от Андре Понтие и съпругата му, Maison Ponthier започва своята история през 1946 г. като компания за пресни плодове. Ponthier е световно призната марка, специализирана в производството на висококачествени плодови и зеленчукови пюрета, които се използват в сладкарството, кулинарията, миксологията и гастрономията. Със своите натурални съставки, безкомпромисно качество и изключителен вкус, пюретата Ponthier са предпочитани от професионални готвачи, сладкари и бармани по целия свят. Неслучайно едно от лицата на бранда е шеф Антонио Башур.

Какво прави пюретата Ponthier толкова специални?
Пюретата Ponthier се произвеждат само от най-добрите плодове и зеленчуци, подбрани от специфични региони с оптимални климатични условия за всяка култура. Те съдържат само плод или зеленчук, в някои случаи с минимално добавяне на захар, за да се запази автентичният им вкус.  Решение на проблема със сезонността и ръчната обработката на плодовете като чистене, белене и рязане и целогодишно гарантирани постоянни вкусови качества.

Технологията:
В Понтиер се изплозват само селектирани плодове от най-добрите региони по цял свят, които са набрани в пика на тяхната зрялост. Технологията на обработка е съобразена за всеки плод индивидуално, като включва почистване от семки, дръжки, кори т.н. Продукта се смила, докато придобие консистенцията на пюре, след което се замразява шоково на -18°С. По този начин се гарантира запазване на качествата на пресния плод след размразяване на пюрето без да се добавят сгъстители, оцветители и други консерванти.

Как да ги използваме?
Сладкарство: сладолед, сорбе, френски макарони, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сладка, сиропи и др.
Готварство: За всякакви ястия, добавки за супи и заливки за салати, до сосове за основни – месни и морски ястия;
Барманство: За всякакви коктейли и безалкохолни напитки.

Съхранение: 
Опаковката на продукта представлява пластмасова кутия с правоъгълна  форма и удобен капак. Съобразена е така, че да заема минимално място в хладилна камера, като няколко кутии могат да се поставят устойчиво една върху друга. Консистенцията на продукта в замразено състояние е твърда, но позволява обработка без да се размразява, като може да се използва шиш за лед или затоплен нож, и да се изгребе само определена доза от кутията. Съдържанието може да се размрази в хладилник до 24 часа. Размразяването може освен в хладилник, да се извършва на водна баня, на стайна температура или в микровълнова печка. След като продукта е бил веднъж размразен, не препоръчваме повторно замразяване, защото има риск вкусовите му качества да се нарушат. Съхранението на пюретата трябва да бъде в хладилник, където издържат средно до 5-6 дни.

Допълнителна информация

Тегло 1 кг

При поръчка на стойност по-висока от 150 лв. получавате БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за гр. София.

Отзиви

Напишете първия отзив за „Пюре от червен касис – 1кг“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *