Пюре от лимонова върбинка – 1кг
Замразено пюре от лимонова върбинка – Понтиер
КОД НА ПРОДУКТ: 2247
Тип: Замразено пюре
За сладолед, сорбе, френски макарон, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сосове за ястия, супи и коктейли
Плод:90% / Захар:10%
Разфасовка: 1кг
Произход: Франция
Производител: Ponthier
Пюре от лимонова върбинка – Ponthier:
Комбинацията от цитруси и върбинка е съчетание от сицилианска мандарина, калабрийски бергамот и лимонова върбинка. Тази основа, истински концентрат на средиземноморска свежест, е идеална както за приготвяне на коктейли, така и за сорбета и сладкиши. Лимоновата върбинка излъчва нежен цветен аромат и позволява създаването на множество лесни и впечатляващи вариации – в комбинация с газирана вода, лимонада или лимонови газирани напитки. Що се отнася до сладките изкушения, маршмелоу, желирани бонбони или плодов кулис със сигурност биха ни накарали да си оближем пръстите!
24.50лв.
Описание на продукта
Maison Ponthier:
Традиция, качество и отговорност към природата. Основана от Андре Понтие и съпругата му, Maison Ponthier започва своята история през 1946 г. като компания за пресни плодове. Ponthier е световно призната марка, специализирана в производството на висококачествени плодови и зеленчукови пюрета, които се използват в сладкарството, кулинарията, миксологията и гастрономията. Със своите натурални съставки, безкомпромисно качество и изключителен вкус, пюретата Ponthier са предпочитани от професионални готвачи, сладкари и бармани по целия свят. Неслучайно едно от лицата на бранда е шеф Антонио Башур.
Какво прави пюретата Ponthier толкова специални?
Пюретата Ponthier се произвеждат само от най-добрите плодове и зеленчуци, подбрани от специфични региони с оптимални климатични условия за всяка култура. Те съдържат само плод или зеленчук, в някои случаи с минимално добавяне на захар, за да се запази автентичният им вкус. Решение на проблема със сезонността и ръчната обработката на плодовете като чистене, белене и рязане и целогодишно гарантирани постоянни вкусови качества.
Технологията:
В Понтиер се изплозват само селектирани плодове от най-добрите региони по цял свят, които са набрани в пика на тяхната зрялост. Технологията на обработка е съобразена за всеки плод индивидуално, като включва почистване от семки, дръжки, кори т.н. Продукта се смила, докато придобие консистенцията на пюре, след което се замразява шоково на -18°С. По този начин се гарантира запазване на качествата на пресния плод след размразяване на пюрето без да се добавят сгъстители, оцветители и други консерванти.
Как да ги използваме?
Сладкарство: сладолед, сорбе, френски макарони, десерти, заливки, ганаши, пълнежи, сладка, сиропи и др.
Готварство: За всякакви ястия, добавки за супи и заливки за салати, до сосове за основни – месни и морски ястия;
Барманство: За всякакви коктейли и безалкохолни напитки.
Съхранение:
Опаковката на продукта представлява пластмасова кутия с правоъгълна форма и удобен капак. Съобразена е така, че да заема минимално място в хладилна камера, като няколко кутии могат да се поставят устойчиво една върху друга. Консистенцията на продукта в замразено състояние е твърда, но позволява обработка без да се размразява, като може да се използва шиш за лед или затоплен нож, и да се изгребе само определена доза от кутията. Съдържанието може да се размрази в хладилник до 24 часа. Размразяването може освен в хладилник, да се извършва на водна баня, на стайна температура или в микровълнова печка. След като продукта е бил веднъж размразен, не препоръчваме повторно замразяване, защото има риск вкусовите му качества да се нарушат. Съхранението на пюретата трябва да бъде в хладилник, където издържат средно до 5-6 дни.
Допълнителна информация
Тегло | 1 кг |
---|
Отзиви